Uutiset

Jymyn koripallokausi näkyvästi käyntiin

S-marketin ja Orimatin välinen parkkialue vilisi lauantaipäivän piristeeksi nykyisiä ja tulevia koripalloilijoita, kun Orimattilan Jymy järjesti näyttävän avajaistapahtuman. Jymyn vihreätakkiset olivat koripallojaoston tapahtuman pääjärjestäjien Sami Partasen ja Mika Andersinin johdolla organisoineet Erkontien varteen pomppulinnan, koripallokoreja, koriskirppiksen ja muuta virkistävää aktiviteettia.
- Katutapahtumalla haluttiin osoittaa, että koris on kivaa ja monipuolista liikuntaa. Porukkaa oli paikalla pitkin päivää mukavasti kokeilemassa korisheittoa ja tiedustelemassa toiminnasta. Tapahtumasta jäi niin hyvä maku, että vuoden päästä kausi käynnistetään varmasti samaan malliin, iloitsi Sami Partanen paketoidessaan pomppulinnaa Jymyn talkooporukalla.
Jymy tarjoaa mahdollisuuden ohjattuun liikuntaan aina 2-vuotiaasta lähtien. Perheen pienimmille on ryhmä, jossa lapsi liikkuu yhdessä vanhemman kanssa. Alle esikouluikäisissä painopiste on koripalloalkeiden ohella yleisliikunnassa pitkälti leikin varjolla. Koripallotaitojen harjoittelun aika on sitten kouluikää lähestyttäessä.
-Keskivälin Tuomo kanssa ollaan molemmat toimittu pari vuosikymmentä valmentajina kaikenikäisille urheilijoille ja käytännön kautta on nähty, että kasvatuksellinen paino on suuressa roolissa toiminnassa. Kuperkeikat, pelit ja leikit on loistava pohja lapsille nuorille oikeastaan lajiin kuin lajiin urheiluharrastuksissa, kertoo vankalla kokemuksella alle kouluikäisten ryhmistä vastaava Petri Selkee.
Pitkin päivää tapahtumassa olivat mukana Jymyn eri joukkueiden valmentajat. Kiinnostuneilla oli mahdollisuus kysellä, minkälaista koris on harrastuksena. Uusien harrastajien kynnys on tehty Jymyssä matalaksi. Pitkin vuotta uudet pelaajat ovat tervetulleita oman ikäluokkansa ryhmiin ja lajia on mahdollista kokeilla yhden kuukauden ajan ilman mitään sitoumuksia tai maksuja.
-Koristyttöjä näyttää olevan vanhaan malliin hyvin tulossa ryhmiin ja erityisen ilahduttavaa oli myös poikien näkyminen korista kokeilemassa. Esimerkiksi mikropoikien ryhmään, jonka valmennuksessa itse olen mukana, ilmoittautui tänään kuusi uutta pelaajaa. Monipuolisesti lapsen taitoja kehittävän harrastuksen positiiviset vaikutukset myös koulutyöhön on moneen kertaan nähty ja toteen näytetty. Koriskentällä kännykkäkin pysyy luontevasti käsistä irti, iloitsi tapahtumassa apulaisrehtorin päivätyössä viihtyvä korisvalmentaja Tuomo Juppi.
Koripallolla on ollut vankka asema vuosia orimattilalaisessa urheilutarjonnassa. Iloisten lasten vauhdista päätellen hyvä meininki koripallokentillä on hyvin turvattu jatkossakin.