Uutiset

Jymyn koripallokauden 2016-2017 päättäjäiset, Jätinpesä 19.5.2017

Päättynyt koriskausi oli monella mittarilla erittäin onnistunut. Urheilullisilla saavutuksilla C-tyttöjen SM-sarjan 7. sija oli kovin noteeraus. Jos loukkaantumisilta olisi säästytty, niin Jymy olisi ollut mitalipeleissä lopputurnauksessa Lohjalla. A- ja B-tytöt niin ikään osoittivat olevansa valtakunnan eliittiä sarjoissaan. Pojissa C- / minipojat kehittyivät aimoharppauksin ja mm. Easter-turnauksessa nappasivat monta kovaa päänahkaa.
Yhdessä koripalloliiton, K-Supermarketin ja Orimattilan koulujen kanssa 19.5.2017 järjestetty Pirkka Street Basket keräsi urheilukentälle 400 alakoululaista nauttimaan hymyssä suin 3-3 peleistä auringonpaisteessa.
Uudet Jymy-hupparit saatiin päällepantavaksi kauden aikana. Jymyn vihreät kannustajat näkyivät yhtenäisenä isona porukkana katsomoissa. Jymyn kannustajat erottuivat positiivisena joukkona, joka haluaa pitää omistaan huolta, mutta ei mollaa myöskään vastustajaa. Kiitos vanhemmille ja faneille aktiivisesta osallistumisesta koristoiminnan pyörittämiseen.
Salitilanne Orimattilassa on ollut kovin haastava, kun valtakunnallisten sarjojen normit täyttävää hallia ei ole ennen kuin loppuvuodesta 2018 uuden urheilutalon valmistuttua. Salpauksen salin siirtyminen muuhun käyttöön lisää haasteita jatkossa, mutta periksi ei anneta. Joustavuutta tarvitaan kaikilta joukkueilta ensi kaudellakin, mutta pienempien koulujen saleja hyödyntäen kaikille ryhmille harjoitussalit järjestyvät ja vanhempien ikäluokkien kotipeleihin matkustetaan naapurikuntiin.
Valmennusta ja siihen panostamista olemme seuratoiminnassa pitäneet ykkösjuttuna. Hyvät valmentajat takaavat laadukkaan toiminnan, joka on kaikille kivaa.
Olemmekin Jymyssä erittäin tyytyväisiä, että voimme jo tässä vaiheessa vahvistaa ensi kauden valmentajat kaikille ryhmille:

A-tytöt Jarkko Sallinen, B-tytöt Kristian ja Kati Lampen, C-tytöt Tuomo Juppi ja Mika Andersin, Minitytöt Hannu Kesänen ja Jarkko Sallinen, Mikrotytöt, Titta Pervis ja Raija Saviniemi. C- / Minipojat Jussi Kalpio ja Tiia Sydänmaa-Kalpio, Minipojat (jos oma ryhmä) Eerik Kuronen, Mikropojat Riika ja Tuomo Juppi. Supermikrot ja Lapsi-Vanhempi ryhmät Petri Selkee ja hänen organisaationsa.

Loistavia valmentajanimiä, jotka takaavat Jymyn koriksen kasvun ja kehityksen edelleen.
Kesällä Jymyllä on tarjolla 4-15 vuotiaille Kaisa Kuisman ja Konsta Kauppisen johdolla monipuolista kesäliikuntaa urheilukentällä ja Jymyn jäätelökioski tutulla paikalla Erkontiellä myy herkullista jäätelöä ihan jokaiselle.

Rentouttavaa kesää!
Toivottaa: Orimattilan Jymy, koripallojaosto


Palkitut pelaajat ja seura-aktiivit

A-tytöt
Aada Jääskeläinen: (OP stipendi) Suomen tarkin kolkkien heittäjä. Nousi kovalla harjoittelulla yhdeksi sarjan vaarallisimmaksi pelaajaksi, napsii myös isompien joukosta esimerkillisesti hyökkäyslevareita.
Niini Juonala: Suomen kovin blokkaaja, puolustuksen todellinen viimeinen lenkki. Tästä muurista kukaan ei mene läpi ilman ongelmia.
Karoliina Kaikko: joukkueen työmyyrä, pystyy pelaamaan miltei jokaisella pelipaikalla ja saa vastustajat näyttämään heikoilta molemmissa päädyissä.

B-tytöt
Helmi Rantanen: (OP stipendi) huimaa kehitystä koko kauden aikana. Auttaa joukkuettaan kentän molemmissa päissä ja ottaa tarvittaessa koko joukkueen reppuselkään. Joukkuehengen nostattaja.
Emma Seppänen: kun tämä tyttö lähtee heittämään niin melkein saa saman tien nostaa 3 sormea pystyyn onnistuneen 3-pisteen heiton merkiksi. Meidän ujopiimästä kasvoi itsevarma ja rohkea otteluiden ratkaisija!
Tara Särkinen: joukkueensa kapteeni hoiti velvollisuutensa mallikkaasti niin kentällä, kuin sen ulkopuolellakin. Valmentajan luottopelaaja.

C-tytöt
Jade Mattola: tasaisen vakuuttava ja valtavasti kehittynyt. Vahva levypallopelaaja ja hyvä heittäjä. Ottanut kapteenin roolin hienosti haltuunsa. Hoitaa tehtävänsä erinomaisesti ja pitää myös valmennuksen hienosti ajantasalla.
Riina Koivisto: tämän pelaajan kanssa on kiva pelata samassa joukkueessa, mutta ei niin kiva pelata häntä vastaan. Mahtava asenne harjoitteluun ja pelaamiseen. Suunnaton halu voittaa. Taistelija isolla T:llä. Äärimmäisen tärkeä pelaaja joukkueelle.
Emma Lampen: (OP Stipendi) pelin moottori, vastuun kantaja ja hyvä joukkuekaveri. Kehittynyt valtavasti pelintekijän paikalla ja pystyy omilla suorituksillaan kannattelemaan joukkuetta tarvittaessa. Valittu kaakkoisen alueen muiden valmentajien mielestä vuoden c-tytöksi ja siksi itseoikeutettuna ansainnut tämän palkinnon.

Minitytöt
MVP (Op stipendi), numero 30, Joanna Mattola
Ylivertainen pelaaja, joka omilla suorituksillaan mahdollisti joukkueen menestymisen kauden aikana. Valtava halu tehdä koreja ja ratkaista pelejä. Koreja, levypalloja, riistoja ja torjuntoja lukemattomia kauden aikana. Vastustajien pöytäkirjan pitäjät kyllästyivät jo sama numeron kirjaamiseen pistesarakkeeseen Jymyn tehdessä koreja korin perään.

"Joukkueen selkäranka", numero 9, Julia Juppi
Tasainen suorittaja, joka pelaa aina omalla hyvällä tasollaan pelin tilanteesta tai panoksesta välittämättä. Kivikova puolustaja etenkin korin läheisyydessä. Pienestä varresta huolimatta useita blokkeja ja levypalloja vastustajien pitkiä pelaajia vastaan kauden aikana. Hyvää heittopeliä läpi kauden ja käsi ei tärise tiukassakaan paikassa. Ratkaisi kolmella viimeisen minuutin korilla välierävoiton ja pääsyn lopputurnauksen finaaliin.

"Kehittynein pelaaja", numero 3, Ida Andersin
Kehittynyt eniten kauden aikana. Halu kehittyä huippukoripalloilijaksi tulee toistuvasti esille harjoituksissa ja pelitapahtumissa. Peleissä aiheuttaa jatkuvasti ongelmia vastustajan puolustukselle terävillä ajoillaan ja vapauttavilla syötöillään. Puolustuksessa väsymätön taistelija, joka pelistä toiseen vartioi vastustajien parhaita pelaajia hyvällä menestyksellä. Monipuolinen pallotaituri, joka tavoitteellisesti harjoittelee uusia harhautuksia niin kotona, kuin harjoituksissa.

C-pojat/Minit
Op stipendi/ MVP: Miro Suoniemi
Tasainen ja vahva pelaaja, iso lukko korin alla pisteitä nakuttamassa. Kauden aikana löytynyt rohkeutta pelata omalla vahvuusalueellaan.
Vuoden kehittyjä: Elia Mannonen
Uskomaton muutos hihittelevästä klopista vahvaksi ja varmaksi pelaajaksi jolla on asenne täyttä kultaa.
Vuoden tsemppari: Miro Saarenkoski
Poika joka antaa aina kaikkensa, niin harkoissa kuin peleissä.


Mikrot ja Supermikrot, tytöt ja pojat
Osallistumismitali

Pikkusudet
Korisliiton pikkusudet lisenssiin kuuluva pallo Tiina Vuorisen vetämille Lapsi - vanhempi ryhmille ja alle 6 v. ryhmän pelaajille

Vuoden erotuomari
Niina Tuomi

Fair Play -tyttö
Aino Sainius: harjoittelee esimerkillisesti, huolehtii kanssapelaajista sekä pelaa asenteella. Toimii esimerkillisesti junnuille ja jaksaa hymyillä vaikka askel hieman painaisi.

Fair Play -poika
Arttu Lahtinen: herrasmiespelaaja joka pelaa todella puhtaasti ja vähillä virheillä.

Kaakkoisen alueen Vuoden C-tyttö
Emma Lampen: alueen ikäluokkansa ykköseksi valinta on herkkua, joka harvoin osuu jymyläisen kohdalle. Kova saavutus Emmalta. Hyvät korisgeenit sekä äiti - että isälinjalta jo kolmannessa polvessa ovat kovan harjoittelun myötä tuottaneet menestystä.

Vuoden tyttöjuniori
Maija Kuisma: maajoukkueen vakioratsu, joka jaksaa painaa vaikka minkä vuoren läpi. Ei hyydy! On kehittynyt viime vuosina erinomaisella asenteella treenatessaan. Jos joku, niin tämä tyttö antaa aina joukkueelleen kaikkensa. On aina muiden tukena ja kannustaa. 1.Divisionan tilastojen kuningatar niin syötöissä, vapaaheitoissa, tehokkuudessa kuin riistoissakin eli 4 eri kategoriassa! Mukana T16 maajoukkueringissä.

Vuoden poikajuniori
Sisu Kalpio: joukkuehengen nostaja, kapteenin viittaa nuoressa iästään huolimatta kunnialla kantanut, tsemppaa ja kannustaa omaa ryhmäänsä aina loppuun asti.

Vuoden valmentaja
Kristian Lampen: valmentaja, jonka kyvyt myös Koripalloliiton kaakkoinen alue oli noteerannut valitsemalla hänet alueen vuoden tyttövalmentajaksi tällä kaudella. Krisse on täydellä sydämellä mukana jokaisessa treenissä ja peleissä, syke ei laske alle 160 missään vaiheessa. Krisse näkee urheilun kilpailullisen puolen lisäksi laaja-alaisesti myös harrastamisen tärkeyden jokaiselle pelaajalle ja hän kannustaa eri kehityskaaren vaiheissa olevia pelaajia yksilöllisesti eteenpäin harjoittelussa ja lajin parissa pitkäjänteisesti.

Vuoden Joukkueenjohtaja
Virpi Kaikko: jojo, joka antoi kaikkensa joukkueen eteen. Mietti tulevia pelijärjestelyjä päivin sekä öin ja muisti huomioida kaikki pienetkin yksityiskohdat kotiturnauksissa niin SM-karsintajärjestelysissä Suurhallissa, kuin Final four peleissä Kouvolassa. Siihen päälle myi konserttilippuja ym. touhuten yhteisen hyvän eteen koko seuran tapahtumissa.Tunnustuspalkinto, Monitoimimies
Viime kaudella jälleen 2 joukkueen valmentaja, syksyn Johon Pomppas turnauksen järjestäjä, korisjaoston aktiivi, paikallisten yritysten yhteistyökumppanuus vastaava. Kaikkea tätä jo yli vuosikymmenen Jymy-koriksen eteenpäin viemiseksi: Jarkko Sallinen.

Tunnustuspalkinto, 2010-vuosikymmenen puuhakkain koriskasvo tapahtumien takana
Toiminut 7 vuotta jaoston rahastonhoitajana kehittäen seuran talousasioiden hoidon jämptille nykytasolle omia tunteja säästämättä, Jymy-turnauksen pääjärjestäjä usean vuoden ajan, Katukoristapahtuman pääjärjestäjä vuosittain kuten tänäkin vuonna, monien pelipaitojen pääsponsori, joukkueenjohtaja, joka organisoinut pelimatkat myös Portugalin ja Södertäljen turnausmatkoja myöden: Susanna Särkinen.

Koriskauden 2016-2017 palkitut Valmentajat ja Joukkueenjohtajat

Valmentajat: Jarkko Sallinen, Titta Pervis, Kristian Lampen, Kati Lampen, Tuomo Juppi, Mika Andersin, Tuomo Jussila, Jussi Kalpio, Hannu Kesänen, Raija Saviniemi, Tiina Vuorinen, Joni Vilander, Eerik Kuronen

Joukkueenjohtajat: Virpi Kaikko, Mari Kuisma, Tomi Jantunen, Niina Vilander, Sami Partanen, Teija Tonteri, Tiia Kalpio, Marjo Jääskeläinen